Warning: Undefined variable $num in /usr/home/clasicasymodernas.org/web/antigua/wp-content/plugins/single-categories/single_categories.php on line 116 Warning: Undefined variable $posts_num in /usr/home/clasicasymodernas.org/web/antigua/wp-content/plugins/single-categories/single_categories.php on line 117

Póster Wonder Woman

Encara fa una calor que espanta, però les tardes es comencen a fer una mica més curtes i alguns ja ens hem cansat de viure en aquest temps semisuspès que és l’estiu, on no hi ha ningú a l’altra banda del telèfon i dels mails. Els recents i luctuosos esdeveniments i l’actitud exemplar dels que van reaccionar amb esperit cívic i generós em porten a reflexionar sobre l’heroïcitat, una virtut que associem a alguns personatges de ficció, però no només. Quines han estat per a mi les heroïnes d’aquest període estival, em pregunto?

De la mateixa manera que el meu article anterior parlava de les excel·lències d’alguns dels espectacles teatrals i musicals que l’estiu ens regala per aquestes contrades, és de tots i totes sabut que el solstici d’estiu coincideix a les cartelleres cinematogràfiques amb un descens notable de la qualitat de les estrenes, que ens aboca als carrers, a les platges i allà on sigui que passi l’aire perquè aterrem al setembre ben oxigenats, disposats a seguir fent de hàmsters obedients a la roda del capitalisme salvatge. Amb la calor arriben una sèrie de films pensats només per amenitzar, que omplen els cinemes dels pobles estiuencs de samarretes de tirants. Aquest estiu hem patit llargmetratges com Spider-Man Homecoming o La guerra del planeta de los simios, però també la taquillera Wonder Women.

La protagonista de la pel·lícula és una jove bella i atlètica que fa coses de valentia provada com ara aturar bales, aixecar cotxes i estampar-los contra la paret. Consagrada a la tasca de combatre terribles amenaces amb els seus superpoders, és una heroïna de les d’ara. És ben cert que suposa una novetat en aquest Olimp de deus musculats, perquè fins ara en aquests films les noies només eren decoratives figurants. Per desgràcia aquesta heroica princesa Diana -nom no escollit a l’atzar- és sexi fins a l’extenuació i, com totes les pseudoheroïnes de les superproduccions nord-americanes, interpel·la el món sense aprofitar en cap moment aquest canvi de paradigma per empatitzar amb les dones reals.

Leer artículo completo en ara.cat